2010-01-29 15:00:10• hírek • Szatmar.ro

Kirúgta Ferrarát a Juventus

Hetek óta inogott, pénteken pedig már fel is borult a kispad Ciro Ferrara, a Juventus edzője alatt, így a korábbi remek védő helyét Alberto Zaccheroni vette át.

Az „Öreg Hölgy" pedig remekül kezdte a szezont, ám a lendület az ősz végére elfogyott: a gárda ekkor kiesett a Bajnokok Ligájából, a hazai pontvadászatban pedig visszaesett az ötödik helyre, míg csütörtökön az Olasz Kupából is kipottyant. Ferrara menesztéséről már hetek óta cikkezett az olasz sajtó, a döntés azonban pénteken született. Helyettese nem a korábban emlegetett Guus Hiddink vagy Rafa Banitez lett, hanem a szerződés nélküli Alberto Zaccheroni.

A 56 esztendős szakember ezzel elmondhatja magáról, hogy Olaszország mindhárom óriásánál vezette már a szakmai munkát, mivel korábban ült a Milan és az Inter kispadján is. Rajtuk kívül olyan, nagy hagyományokkal rendelkező csapatokat is edzett, mint az Udinese, a Lazio vagy a Torino. Legnagyobb sikereit az Udinesével, majd a Milannal aratta: előbbi az ő keze alatt vált stabil középcsapattá, utóbbival pedig bajnoki címet szerzett 1999-ben.

Kérdés, hogy a szurkolók, akik a korábbi legendát, Ferrarát elég hamar kikezdték, hogyan fognak viszonyulni Zaccheronihoz, amely a Milan, az Inter és a Torino kispadján ülve a Juventus valamennyi tradicionális riválisát edzette már.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: